Lantkorv i ugnen
Som med alla recept börjar vi ju med råvarorna!
En Lantkorv
Ett paket bacon
2 gula lökar
2 tomater
5 dl grädde (minst)
chili och vitlökssmör

Skär baconet i storlek enligt smak och tycke. Det brukar bli bäst så!

Skiva löken och tomaterna i lika tjocka skivor, koktiden blir jämt fördelad på så vis!

Skiva Lantkorven efter förmåga. Huvudsaken är att du själv blir nöjd med resultatet!

Stek baconet knaprigt eller även här efter smak och tycke. Men folk som äter sladdrig bacon är rätt slut i huvet!

Varva korven med tomater och lök. Klicka på chili och vitlökssmöret. Lägg tomater och lök runt om hela kalaset för det kommer utgöra basen i eran sås. Men det kommer vi till senare, nu över till något viktigare! In med skiten i ugnen på 225 grader. I mitten vore det ultimata valet av placering!
Ta ut den när allt har fått en fin yta.

Strö baconet över korven och häll sedan över allt baconfett jämt över korven.
Och in med skiten i ugnen igen!

När korven fått yttligare lite färg så häller du i 5 dl grädde (minst) och låter den stå i ugnen tills det puttrar i grädden. Då tar du ut hela paketet och slänger på rikligt med ost!

Som du ser är osten viktig, snäppet viktigare än korven!
Låt stå i ugnen tills osten smält och det puttrar rikligt i grädden.
Maten är då klar att servera, Jag föreslår givetvis potatis till detta!
Med mjölk och knäckebröd blir det bäst, helt enkelt!!

Smaklig spis!
Ett paket bacon
2 gula lökar
2 tomater
5 dl grädde (minst)
chili och vitlökssmör

Skär baconet i storlek enligt smak och tycke. Det brukar bli bäst så!

Skiva löken och tomaterna i lika tjocka skivor, koktiden blir jämt fördelad på så vis!

Skiva Lantkorven efter förmåga. Huvudsaken är att du själv blir nöjd med resultatet!

Stek baconet knaprigt eller även här efter smak och tycke. Men folk som äter sladdrig bacon är rätt slut i huvet!

Varva korven med tomater och lök. Klicka på chili och vitlökssmöret. Lägg tomater och lök runt om hela kalaset för det kommer utgöra basen i eran sås. Men det kommer vi till senare, nu över till något viktigare! In med skiten i ugnen på 225 grader. I mitten vore det ultimata valet av placering!
Ta ut den när allt har fått en fin yta.

Strö baconet över korven och häll sedan över allt baconfett jämt över korven.
Och in med skiten i ugnen igen!

När korven fått yttligare lite färg så häller du i 5 dl grädde (minst) och låter den stå i ugnen tills det puttrar i grädden. Då tar du ut hela paketet och slänger på rikligt med ost!

Som du ser är osten viktig, snäppet viktigare än korven!
Låt stå i ugnen tills osten smält och det puttrar rikligt i grädden.
Maten är då klar att servera, Jag föreslår givetvis potatis till detta!
Med mjölk och knäckebröd blir det bäst, helt enkelt!!

Smaklig spis!
Kommentarer
Postat av: Sandra
har gått igenom dina recept jocke.. finns de bara tomat, lök, vitlök, paprika, chili å grädde som tillbehör i kallinge??
Postat av: Kroon
Hahahaha...nej men utgör en bra bas i det mesta...=)
Postat av: Martina
Matprogram Jocke..Du ska ju in i Tv-rutan. Det skulle bli succé:P När jag har vägarna förbi Kallinge hoppas jag grytorna e varma:)
Trackback