Kycklinggryta

Som vanligt börjar jag med råvarorna, det är ju ändå där resan börjar när man ska få till en god måltid!

1 kg kycklingbröstfile
1 paprika
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlökar
1 chili
1 pkt krossade tomater med vitlök och örter
5 dl grädde (minst)
1 burk mini majs

Låt oss börja laga!



Skär upp kycklingen i bitar, hacka upp all lök du ska ha! Lägg märke till att det är 2 högar med vitlök. en ska i tidigt så den ger en mildare smak. den andra åker i sent som tusan!



Stek kycklingen, ett tips är att krydda redan nu! Då det sätter smak djupare in i köttet, och det ser även lite godare ut. Då kyckling har en tendens till att verkligen se ut som lik annars.
Jag använder mig av svartpeppar, vitpeppar, paprikapulver, kryddpeppar, lagerblad och salt.



Släng på all löken, förutom hög nr 2 av vitlöken.



Nu slänger du i tomaterna och låter detta stå och puttra upp. Tillsätt lite vatten om det inte täcker kycklingen tillräckligt!



Här har det puttrat en stund och då åker mini majsen i, hackad i 1 cm tjocka skivor..



..sen slänger vi i chillin!
Det är den lilla högen till höger, jag är väl fan inte latino! =)



Nu klunkar ni i 5 dl grädde (minst) och låter det stå och puttra i 15 minuter.



Nu slänger ni i vitlökshög nr 2 och paprikan! Fort ska det gå!
Sen låter ni detta stå och puttra medans ni väntar på tillbehören.
Jag rekomenderar pasta eller ris!



Här har ni det färdiga resultatet!!



Smaklig spis!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0